Dé stap om uw energiefactuur naar beneden te krijgen, is het plaatsen van dakisolatie. Een woning zonder dakisolatie verbruikt maar liefst 25% meer energie. Met dakisolatie zal uw energiefactuur niet alleen naar beneden gaan, het is ook milieuvriendelijk (lager verbruik + minder CO2-uitstoot), houdt het lawaai buiten én verhoogt de waarde van uw woning aanzienlijk.

Bekijk hier enkele isolatie projecten te Nazareth / Kruishoutem / Gavere / Zingem.

Isolatie

Wettelijk verplicht

Het is zelfs bij wet verplicht om uw woning goed te isoleren. Bij nieuwbouwprojecten en grote renovaties moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar er zijn nog een pak bestaande huizen die tussen de mazen van het net glippen.

Hoe gaan we te werk?

Dakisolatie met glaswol

Dakisolatie met glaswol

U kan bij ons terecht voor dakisolatie met glaswol (gemaakt uit zand en gerecycleerd glas). Dit is de klassieke manier van isoleren die nog altijd zeer effectief is. De isolatie wordt tussen de spanten verankerd en met een zelfregulerend dampscherm proper afgewerkt.

Dakisolatie met PIR-platen

PIR-platen zijn isolatiepanelen met tand en groef die vaak gebruikt worden op oudere daken met minder diepe spanten. Dit is een perfecte manier om een ouder dak zonder onderdak langs de binnenzijde te isoleren. En dit zonder en enorme kost te maken door het afnemen van de pannen en het aanpassen van de dakstructuur langs de buitenzijde. De platen worden op de spanten vastgeschroefd en in de naden met aluminium tape en PUR-schuim volledig afgedicht. Deze platen halen erg goede isolatiewaarden.

Dakisolatie met PIR-platen
Isolatie van de zoldervloer

Isolatie van de zoldervloer

Als u een zolder hebt die niet verwarmd hoeft te worden, dan is het voordeliger om uw zoldervloer te laten isoleren met gespoten PUR. Dit is een efficiënte en voordelige methode waarbij u gewoon op de isolatie kunt lopen.

chapeau aan David en Lorenzo, hard gewerkt

Gino Rombaut - Zelzate


Isoleren zolder Gent

Premies

Een goede dakisolatie zorgt er niet alleen voor dat uw energiefactuur naar beneden gaat, ook de overheid geeft u een steuntje in de rug om uw woning beter te isoleren. Met de winstenergiecalculator kan u uitrekenen hoe snel uw investering zich terugbetaalt. In bepaalde gemeentes kan u ook aanspraak maken op een gemeentelijke of provinciale premie. Op www.energiesparen.be kan u nagaan of dat ook voor u het geval is. Ook de netbeheerders belonen het plaatsen van dakisolatie, bereken hier uw voordeel.